Ο “Αντιρρησίας Συνείδησης” στο θερινό “Τζένη Καρέζη” του δήμου Παύλου Μελά

|
THESTIVAL TEAM

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου, προσκαλούν τους φίλους του θερινού κινηματογράφου να απολαύσουν την ταινία του ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ «Αντιρρησίας Συνείδησης», στο μοναδικό περιβάλλον του Δημοτικού σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, από σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου έως και την Κυριακή 6 Αυγούστου και ώρα 21.00.

Το ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ επιμελήθηκε και παρουσιάζει το ιδιαίτερα προσεγμένο Πρόγραμμα Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017, 10 διαφορετικών ταινιών και 70 συνολικά προβολών έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Για 10 εβδομάδες Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, οι προβολές των διαφορετικών ταινιών ξεκινούν τις Δευτέρες, ολοκληρώνονται τις Κυριακές και μάλιστα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και προαιρετικά το ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΑΓΑΠΗΣ, τα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παύλου Μελά.
Από το καλοκαίρι του 2016, το Σινεμά ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, μπήκε δυναμικά στον ψηφιακό κόσμο με σύγχρονο ψηφιακό σύστημα προβολής των ταινιών που προσφέρει υψηλής ποιότητας εικόνα και την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία.

«Αντιρρησίας Συνείδησης» του ΜΕΛ ΓΚΙΜΠΣΟΝ από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου

Αντιρρησίας Συνείδησης
Παραγωγή: 2016
Διάρκεια: 131΄
Βιογραφική
Σκηνοθεσία: Μελ Γκίμπσον
Ηθοποιοί: Άντριου Γκάρφιλντ, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιούκ Μπρέισι, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ

Υπόθεση

Στον Αντιρρησία Συνείδησης (Hacksaw Ridge, από την τοποθεσία της κρίσιμης μάχης στην Οκινάουα) ο Μελ Γκίμπσον μετατρέπει τον πρώτο αντιρρησία συνείδησης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον μοναδικό στρατιώτη που αρνήθηκε να πιάσει όπλο και τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση της πολιτείας, σε έναν κανονικό άγιο.

Η αληθινή ιστορία του νοσηλευτή στρατιώτη Ντέσμοντ Τ. Ντος, ενός ευσυνείδητου παρατηρητή του πολέμου, που αρνούνταν να πιάσει όπλο, κι όμως παρασημοφορήθηκε από τον πρόεδρο Τρούμαν για τη διάσωση των ζωών 75 συμπολεμιστών του υπό διαρκή καταιγισμό πυρών σε μια από τις βιαιότερες μάχες του Β` Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ντος είναι ένας ορμητικός πατριώτης με καθαρές προθέσεις, βασανισμένος από έναν μέθυσο πατέρα που δεν συμβιβάστηκε ποτέ με την απώλεια των συνοδοιπόρων του στον Μεγάλο Πόλεμο, χριστιανός στην ουσία, που ακολουθεί ευλαβικά την εντολή του «ου φονεύσεις», και υπομονετικός, καθότι σίγουρος για τη δύναμη της καρδιάς και του λόγου.
Με μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών (Τα Πάθη του Χριστού) και δύο προσωπικά Όσκαρ, ως σκηνοθέτης και παραγωγός, για το Braveheart, μαζί με την εξασφαλισμένη θέση στο εικονοστάσι του σινεμά με τον Mad Max, ο Γκίμπσον δεν χρειάζεται να πάρει εκδίκηση για ένα σινάφι που του γύρισε την πλάτη για τις εμμονές και τις προσβολές που εξαπέλυσε, αλλά φαίνεται πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η ηθική δικαίωση με μια ιστορία που ταιριάζει γάντι σ’ εκείνον και την αδάμαστη πίστη του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (Ώρα προβολής 21.00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/7 – ΚΥΡΙΑΚΗ 6/8: ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ // HACKSAW RIDGE
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 13/8: ΠΟΥ ΠΑΩ ΘΕΕ ΜΟΥ; // QUO VADO?
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 20/8: Ο ΠΟΛΙΚΟΣ ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ // NORM OF THE NORTH
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8: Η ΑΦΙΞΗ // ARRIVAL

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ (Ώρα προβολής 20.30)

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/8 – ΚΥΡΙΑΚΗ 3/9: ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ // MEDECIN DE CAMPAGNE
ΔΕΥΤΕΡΑ 4/9 – ΚΥΡΙΑΚΗ 10/9: ΕΞΟΔΟΣ 1826

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.