Τη δημιοργία παράλληλων σειρών σχετικών με τη δημοφιλή σειρά Game of Thrones ανακοίνωσε η HBO, χώρις ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτές πρόκειται να είναι prequel, sequel ή και τα δύο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι έχει κλείσει συμφωνίες με τέσσερις σεναριογράφους οι οποίοι «θα εξερευνήσουν διαφορετικές χρονικές περιόδους από το ευρύ και πλούσιο σύμπαν του George R.R Μartin». Πρόκειται για τους Max Borenstein («Kong: Skull Island»), Jane Goldman («Kingsman: The Golden Circle»), Brian Helgeland ("Legend") και Carly Wray («Mad Men» «The Leftovers»).

Μάλιστα, οι Goldman και Wray θα συνεργάζονται, ο καθένας ξεχωριστά, με τον συγγραφέα των βιβλίων του Game of Thrones, George R.R. Martin, ο οποίος όμως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συγγραφή των σεναρίων. Οι παραγωγοί του «Game of Thrones» Dan Weiss και David Benioff θα εμπλακούν, επίσης, στα τέσσερα πρότζεκτ. «Δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα για αυτές τις συμφωνίες. Θα πάρουν όσο χρόνο χρειάζονται οι συγγραφείς και όπως με όλα μας τα πρότζεκτ θα εκτιμήσουμε τι έχουμε όταν θα ολοκληρωθούν όλα τα σενάρια», προσθέτει το δίκτυο στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνει το Variety, η φημολογία για την παραγωγή spinoff σειρών του «Game of Thrones», της σειράς με τους περισσότερους τηλεθεατές στην ιστορία του HBO, είχε φουντώσει εδώ και χρόνια. Τους τελευταίους μήνες, τα στελέχη του δικτύου είχαν αρχίσει να παραδέχονται σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι αναζητούν σεναριογράφους για να δημιουργήσουν νέα τηλεοπτικά πρότζεκτ βασισμένα στο φανταστικό σύμπαν του George R.R. Martin. H πρεμιέρα του 7ου κύκλου της σειράς είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ