Βελτιώνοντας τον εθελοντισμό μέσω του δομημένου διαλόγου

|
THESTIVAL TEAM

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Βελτιώνοντας τον εθελοντισμό μέσω του δομημένου διαλόγου» συμμετέχει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του δήμου…

Κορδελιού-Ευόσμου, σε συνεργασία με την Ισπανική Μ.Κ.Ο. Gantalcala, και άλλους επτά εταίρους από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Τσεχία, Εσθονία, Ιταλία, Μάλτα, Ρουμανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αύξηση και βελτίωση των εθελοντικών δραστηριοτήτων των νέων της Ευρώπης και στην ανάδειξη του ρόλου του εθελοντισμού στην ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών. Από τις 3 Οκτωβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου 2011 οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στην Σεβίλλη της Ισπανίας, όπου 36 νέοι και 11 πολιτικοί- υπεύθυνοι για την χάραξη πολιτικών σε σχέση με τους νέους, από 9 Ευρωπαϊκές χώρες θα ανταλλάξουν καλές πρακτικές και θα εμπλακούν σε γόνιμο, δομημένο διάλογο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθοδολογίες μη-τυπικής μάθησης.

Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί μία εκστρατεία διάχυσης των αποτελεσμάτων σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με προώθηση της χρήσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από νέους και οργανώσεις όλων των χωρών, υποστηρίζοντας τις ευρωπαϊκές συνεργασίες στον τομέα της Νεολαίας.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση – Δράση 5.1, Συναντήσεις νέων».

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.