“ΜΕΤΡΟ… επόμενη στάση αιμοδοσία”

|
ΕΛΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας στο σταθμό του Μετρό της Παπάφη. Σε μία πρωτότυπη εκδήλωση πολίτες ενημερώθηκαν για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, γνώρισαν το πολυποίκιλο έργο που επιτελεί ο σύλλογος και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά για πρώτη φορά έναν από τους πλέον εντυπωσιακούς σταθμούς του Μετρό ο οποίος κατασκευαστικά είναι σχεδόν έτοιμος.

Οι ομιλητές Βασίλειος Περηφάνης, Επίκουρος Καθηγητής Αιματολογίας του ΑΠΘ Α’ ΠΡΠ ΑΧΕΠΑ κα Θεοδώρα Καρακιουλάχ δημοσιογράφος και συντονίστρια της τράπεζας αίματος ακροατών του Ράδιο Θεσσαλονίκη στις ομιλίες του παρέθεσαν στοιχεία για την αιμοδοσία στη χώρα μας στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για τη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας τόσο για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία όσο και για τον άνθρωπο που κάποια στιγμή στη ζωή του θα βρεθεί σε ανάγκη να ζητήσει αίμα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Ε.Σ.ΘΑ κ. Στέλλα Μηνά, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΘΑ Βασίλης Δήμος και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών για πάσχοντες από Θαλασσαιμία «Πηγή Ζωής» Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.

Για τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας η σωστή ενημέρωση και η ισότιμη πρόσβαση των μελών στην πληροφορία αποτελεί στρατηγική επιλογή. Οι δράσεις του συλλόγου θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα μέσα από πρωτότυπες εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.