“Παραθινούπολη”: Η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών στην πλαζ Αρετσούς

|
THESTIVAL TEAM

Tο παιδικό φεστιβάλ «Παραθινούπολη», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα που πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών, ανοίγει την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στην πλαζ Αρετσούς. Θέμα της φετινής διοργάνωσης «Παίζοντας επικοινωνούμε , παίζοντας μαθαίνουμε τον κόσμο».

Τα πρωινά από Τετάρτη 30 Μαΐου έως και Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, θα συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00)

Τα απογεύματα Παρασκευή 1η Ιουνίου και Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ώρες 18:00-22:00, καθώς και την Κυριακή 03/6, ώρες (11:00-14:00 και 18.00- 22.00), θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.
Την Πέμπτη 31/5, ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια του φεστιβάλ με μεγάλη πολύχρωμη παρέλαση με κρουστά, ακροβάτες, ξυλοπόδαρους και κλόουν από την Μπάντα δρόμου ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΜΥΤΕΣ στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.

“Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας” αναφέρει ο δήμος Καλαμαριάς.

Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα έχει ένα ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα με θεατρικές, μουσικές, χορευτικές ομάδες κουκλοθεάτρου και μαριονέτας, θεάτρου Σκιών, αφηγήσεις παραμυθιών, μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου, καλλιτεχνικά εργαστήρια από παιδαγωγικές ομάδες της πόλης και σημαντικές παρουσίες φορέων όπως: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. – τμήματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης των Παιδικών χωριών SOS, Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Ατελιέ της Φανταστικής -Δημόσιο ΙΕΚ Ευόσμου-Τμήμα Β. Βρεφονηπιοκόμων, Dot2dot, «Σχεδία στην Πόλη», Αφήγηση λαϊκών Παραμυθιών Γιάννης Θεοδώρου, Ανθή Θάνου – Αφήγηση Παραμυθιών, Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, Παιδικές Χορωδίες, “Χαρά και Μουσική”- εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και πολλοί έμπειροι παιδαγωγοί και εμψυχωτές.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

tetrapt18 parath 2.jpg

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.