Ηχηρό μήνυμα από χιλιάδες δρομείς στη δυτική Θεσσαλονίκη για τα πρώην στρατόπεδα και τον παιδικό καρκίνο (ΦΩΤΟ)

|
THESTIVAL TEAM

Τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Καρατάσιου βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο με τον Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα μαζί με τη Λάμψη» που συνδιοργάνωσαν σήμερα το πρωί οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή.

Μέσα από έναν πετυχημένο Αγώνα στον οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 δρομείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, είναι εξαιρετικά εύκολο, να λάβουν τα μηνύματά τους όσοι άργησαν στο παρελθόν αλλά και σήμερα να κατανοήσουν ότι τα στρατόπεδα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν διαπλέκονται με οικονομικά και άλλα συμφέροντα και αυτό που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα ολοκληρωθεί με βέβαιο νικητή κυρίως την επόμενη γενιά, η οποία θα απολαμβάνει μόνο από τα δύο στρατόπεδα που είναι στα όρια του Δήμου Παύλου Μελά, περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρώην στρατοπέδων, νέου πολύτιμου ελεύθερου δημόσιου χώρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το πιο σημαντικό φυσικά δεν είναι τα ηχηρά μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες, που προκύπτουν από μεγάλα γεγονότα πόλης, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικά, παιδείας, περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας, αλλά αυτό που μπορεί κανείς να αντιληφθεί στην καθημερινότητα έτσι όπως εδώ και χρόνια διαμορφώθηκε στα πρώην στρατόπεδα Καρατάσιου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους, σε χώρους που αναπλάστηκαν με δημόσιες επενδύσεις, χρήματα της Κεντρικής Διοίκησης του Κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή του ελληνικού λαού.

Για την περίπτωση του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, η σελίδα γύρισε και τυπικά εδώ και λίγους μήνες και αποδόθηκε η έκταση στους πολίτες και το Δήμο για να εξελιχθεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

Tο κυρίαρχο σύνθημα του Αγώνα ήταν ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί, καθώς στόχος της φετινής διοργάνωσης, ήταν η  ενημέρωση – ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των πολιτών για το έργο του Συλλόγου «Λάμψη» που ιδρύθηκε το 1987 από Γονείς της Βορείου Ελλάδας που τα παιδιά τους έτυχε να πάσχουν από  νεοπλασματική ασθένεια. Ένας Σύλλογος που με το ουσιαστικό κοινωνικό του έργο, έχει κερδίσει το σεβασμό και αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και καλύτερες συνθήκες για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης αλλά και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη χαρά του Αγώνα που περιελάμβανε 10 χλμ,  5χλμ (εκκίνηση από το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (από του Παύλου Μελά) και όλα κατέληγαν στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, όπου έγιναν οι απονομές στους νικητές και στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με αφορμή και τη Γιορτή της Μητέρας.

Οι πρώτοι νικητές ανά κατηγορία:

10 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Σαντσόλη Γεώργιος, Κωνσταντινίδης Κοσμάς, Χουρδάκης Ελευθέριος

10 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Πασχαλούση Έφη, Πασχαλίδου Παναγιώτα, Κανταρά Ελένη

5 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Βλαχίδης Γεώργιος, Σιούλας Ιωάννης, Τσιτάκης Ιωάννης

5 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Θεοδωρίδου Αθανασία, Γιαλόγλου Γεωργία, Ταχματζίδου Φωτεινή

2 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Κατσαρός Βαγγέλης, Μπαλούκας Γεώργιος, Λαζαρίδης Μιχαήλ

2 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ίτσκου Μαρία, Αναστασιάδου Μαρία, Μουλίση Νικολέτα

Ενώ βραβεύτηκαν για τον Αγώνα των 2χλμ ΑΜΕΑ οι Παπαδοπούλου Ακτίνη Κωνσταντίνα, Μοσχοπούλου Νικολέτα, Μάρκου Μαγδαληνή και ο Ουρδούδης Νίκος.

Διπλώματα συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους δρομείς.

Την ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών των δύο Δήμων και των άλλων φορέων για την επίτευξη της καλής διεξαγωγής των αγώνων είχαν το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά και το Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και οι αντίστοιχοι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού Ιωσήφ Αράπογλου και Μανώλης Ιωαννίδης, που δέχτηκαν τα εύσημα των δρομέων, που προέρχονταν κυρίως από αθλητικούς, πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς συλλόγους και τη σχολική κοινότητα, ενώ παρευρέθησαν οι Βουλευτές Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Σταύρος Καλαφάτης, οι Αντιδήμαρχοι Χαρά Αμανατίδου, Κώστας Πάντσης, οι Εντεταλμένοι Σάκης Λαζαρίδης, Δημήτρης Αθάνατος, Στάθης Σαββίδης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μιχάλης Χριστοδούλου, Αβράαμ Κωτσίδης, Κώστας Στούπας, Δημήτρης Λαλές, Γιώργος Λίλτσης, Κυριάκος Τσαταλμπασίδης.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει σε όσους φρόντισαν για την ασφάλεια και την Υγεία των δρομέων, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία, τους Εθελοντικούς Συλλόγους, τους Σχολικούς Τροχονόμους, τη Δημοτική Αστυνομία Δήμου Παύλου Μελά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.