Περίπατος στον τόπο όπου κάποτε βρίσκονταν το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Ακόμη έναν περίπτατο στην πόλη διοργανώνει το Thessaloniki Walking Tours.

Από τον τόπο όπου κάποτε βρίσκονταν το εβραϊκό νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης μέχρι το μυστηριακό κοιμητήριο στη Νέα Χαλκηδόνα αναζητούμε ίχνη, ψηφίδες, μικρές και μεγάλες ιστορίες που συνθέτουν το δικό τους αφήγημα για τη Θεσσαλονίκη. Κινούμαστε στη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τη μεταφυσική, μοιραζόμαστε άγνωστες ιστορίες και ανασύρουμε μνήμες ακόμη κι αν αυτές κρύβουν πικρές και άβολες αλήθειες.

Κατά την διάρκεια της περιήγησης επιχειρούμε να ανασυνθέσουμε την εικόνα του μεγαλύτερου εβραϊκού νεκροταφείου στα Βαλκάνια, ερμηνεύουμε την επιτύμβια στήλη ενός προξένου που είχε τραγικό τέλος, αναζητούμε σύμβολα και ιστορίες που πέρασαν στις εφημερίδες, στεκόμαστε στην τελευταία κατοικία προσώπων που άφησαν το αποτύπωμά τους στην πόλη, εντοπίζουμε τους τάφους των τριών βασικών εκπροσώπων του εκλεκτικισμού που διηγούνται κι αυτοί με την σειρά τους κάτι από την ιστορία τους, στεκόμαστε μπροστά στους τάφους Άγγλων, Γάλλων, Ιταλών, Σέρβων, Ινδών, συναντάμε την Ζαν ντ Αρκ, για μια στιγμή τον T. Σ. Έλιοτ και εισχωρούμε στις δοξασίες μιας μυστικιστικής σέκτας που εμφανίστηκε στο Μεσαίωνα.

Κυριακή 1η Απριλίου 2018

Σημείο συνάντησης: έξω από την Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
ώρα συνάντησης: 10:30
Διάρκεια: περίπου 7 ώρες
συμμετοχή: 25 ευρώ (περιλαμβάνει μεταφορά με λεωφορείο, σνακ σε δύο σημεία, καφέ και ποτό).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.