Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ

|
THESTIVAL TEAM

Το «Ελληνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης στη Υποστήριξη της Ζωής», (ΕΣΕΚΥΖ), σε συνεργασία με το «Χάρισε Ζωή» και υπό την αιγίδα του τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., συνδιοργανώνουν σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της ζωής (BLS).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Μαρτίου, στην Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί και ταυτόχρονη ενημέρωση στους συμμετέχοντες για τη σημασία του να γίνει κανείς εθελοντής δότης μυελού των οστών από το «Χάρισε Ζωή», ενώ θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δώσουν και στοματικό επίχρισμα (δείγμα σάλιου) και να γίνουν μέλη της Ελληνικής και Παγκόσμιας Δεξαμενής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Ο εθελοντής δότης μπορεί να βοηθήσει έναν συνάνθρωπό του που έχει ως μοναδική ελπίδα θεραπείας τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από το χρόνο του.

Πληροφορίες

Σάββατο 17 Μαρτίου, 12:30 – 18:00

Κυριακή 18 Μαρτίου, 12:00 – 18:00 

Ιατρική σχολή του Α.Π.Θ.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.