Artozyma και Detrop Boutique στη ΔΕΘ: Εκθέσεις για όλα τα γούστα (ΦΩΤΟ & VIDEO)

|
ΤΑΚΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΕΛΗΣ

Γεύσεις για όλα τα γούστα, που θα «ξυπνήσουν» τις αισθήσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι επισκεφτούν αυτό το τριήμερο τη ΔΕΘ στο πλαίσιο της 8ης Artozyma.

H Artozyma αποτελεί μια διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων, η οποία διεξάγεται αυτές τις μέρες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών Detrop Boutique.

Στα περίπτερα της ΔΕΘ κυριαρχούν οι γεύσεις και οι μυρωδιές κάθε είδους, με τα γλυκά να έχουν την τιμητική τους. Τούρτες, σοκολατάκια, παγωτά και σιροπιαστά είναι μερικά μόνο από τα γλυκά «αμαρτήματα», που Θα ξετρελάνουν τους επισκέπτες.

IMG_2090[1].jpg

IMG_2089.jpg

Την παράσταση σε ό,τι αφορά τα γλυκά κλέβουν οι εντυπωσιακές τούρτες με ζαχαρόπαστα, οι οποίες κοσμούν το περίπτερο 13. Μάλιστα, εκεί υπάρχουν και ζαχαροπλάστες, οι οποίοι δημιουργούν ζωντανά τις τούρτες και εξηγούν στο κοινό την όλη διαδικασία.

IMG_2071.jpg

aa.jpg

Φυσικά, δεν θα μπορούσε κανείς να παραλείψει και τα υπόλοιπα προϊόντα της αρτοποιίας, τα οποία δίνουν δυναμικό «παρών» στην 8η Artozyma. Stands γεμάτα ψωμιά, πίτες, κουλουράκια και άλλες λιχουδιές περιμένουν το κοινό να τα δοκιμάσει.

IMG_2083.jpg

Ιδιαίτερη θέση στην έκθεση αυτή είχε η μπουγάτσα, η οποία αποτελεί σύμβολο τόσο της Θεσσαλονίκης όσο της Βορείου Ελλάδος, γενικότερα. Σήμερα το πρωί, μάγειρες έφτιαξαν χειροποίητη μπουγάτσα με κρέμα και τυρί, την οποία και σέρβιραν στο κοινό με τον παραδοσιακό τρόπο, ενθουσιάζοντας όσους τη δοκίμασαν.

IMG_2101.jpg 

Ακόμη, 8η Artozyma φιλοξενεί και το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού, το οποίο είναι ένα από τα κορυφαία δρώμενα της έκθεσης αυτής. Στο πρωτάθλημα, αρτοποιοί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας συνεργάζονται και μοιράζονται τις ιδέες τους, με τελικό στόχο να παρουσιάσουν το καλύτερο ψωμί και να κερδίσουν την πρώτη θέση.

IMG_2118.jpg

Η έκθεση της Detrop Boutique

Παράλληλα με την Artozyma, στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης διεξάγεται και η 27η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών Detrop Boutique. Όσοι αποφασίσουν να την επισκεφθούν, μπορούν να γνωρίσουν διαφορετικές ποικιλίες κρασιού, να τις δοκιμάσουν και να συνοδεύσουν το ποτό τους με εκλεκτούς μεζέδες.

IMG_2077.jpg

 

IMG_2078.jpg

Η Artozyma διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου, ενώ είναι η πρώτη χρονιά που διαρκεί τρεις ημέρες στοχεύοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των εκθετών.

Πληροφορίες:

Artozyma

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

Σάββατο 10:00- 20:00

Κυριακή: 10:00- 20:00

Δευτέρα: 10:00- 18:00

Detrop Boutique

Μέρες και ώρες λειτουργίας:

Σάββατο 10:00- 20:00

Κυριακή: 10:00- 20:00

Δευτέρα: 10:00- 18:00

Η είσοδος για τους επαγγελματίες είναι δωρεάν:

-Με ηλεκτρονική εγγραφή (απαραίτητο επαγγελματικό ΑΦΜ). 
Καταγράφεστε και εκτυπώνετε το καρτελάκι σας

-Με εγγραφή στα Κέντρα Καταγραφής Εμπορικών Επισκεπτών στις εισόδους της έκθεσης (είσοδοι περιπτέρων 8,10,12,15) . Απαραίτητη η επίδειξη επαγγελματικής κάρτα ή σφραγίδας της εταιρείας

Η είσοδος για το υπόλοιπο κοινό είναι 15 ευρώ.

Η κάρτα εισόδου της Artozyma ισχύει και για την παράλληλη έκθεση  Detrop Boutique.

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του thestival.gr:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.