Thessaloniki Youth Resilience Challenge: Έλα να συζητήσουμε πώς θα κάνουμε την πόλη μας “ανθεκτική”!

|
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΟΣ

Να συζητήσουν για το πως θα κάνουν την πόλη “ανθεκτική” καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, το Thessaloniki Youth Resilience Challenge.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017  (18.00-20.00) , στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α1), στην αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης.

“Θέλεις να έχεις άποψη για το τι συμβαίνει στην πόλη σου; Θέλεις να συνδράμεις στη χάραξη κάποιων πολιτικών; Θέλεις να μοιραστείς τους προβληματισμούς σου γι’ αυτά που σ’ ενοχλούν και να συζητήσεις προτάσεις για το πώς αυτά μπορούν ν’ αλλάξουν; Η μη κυβερνητική οργάνωση «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» σου δίνει την ευκαιρία ν’ ακουστεί η φωνή σου! Έλα να δράσεις και εσύ μαζί μας για να αλλάξεις την πόλη που τόσο αγαπάς!

Πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί «Αν εγώ ήμουν δήμαρχος, θα έκανα αυτό διαφορετικά» όταν κάνεις μια βόλτα στην πόλη ή κάθε φορά που προκύπτει μια περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Τώρα, έχεις την ευκαιρία να συμμετάσχεις ενεργά στο διάλογο και να δεις τις ιδέες σου να γίνονται πράξη και να εντάσσονται στο σχέδιο ανθεκτικότητας που εκπονεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Τι σημαίνει «ανθεκτική πόλη»;

«Ανθεκτική» είναι μια πόλη που μπορεί να αντεπεξέλθει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα προσφέρει τη βέλτιστη δυνατή ποιότητα ζωής καθημερινά στους πολίτες της.

Το σχέδιο

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το γραφείο ανθεκτικότητας εκπονεί ένα σχέδιο ώστε η πόλη να χαρακτηριστεί «ανθεκτική»!

Το Thessaloniki Youth Resilience Challenge

Ο φορέας «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» σε… προκαλεί να συμμετάσχεις ενεργά στην εκπόνηση του σχεδίου ανθεκτικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω εργαστηρίων και συναντήσεων κατά τη διάρκεια των οποίων μπορείς να πεις τις ιδέες σου, να γνωρίσεις άτομα που λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις, να δεις τις προτάσεις σου να υλοποιούνται και γενικότερα να νιώσεις «ενεργός πολίτης». Ήδη έχουν γίνει συναντήσεις μέσω των οποίων δεκάδες νέοι και νέες της πόλης πήραν μέρος και έδειξαν τους προβληματισμούς τους, τις λύσεις τους και συνομίλησαν και συνεργάστηκαν με άτομα που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την πόλη.

Challenge Accepted

Aν δέχεσαι την… πρόκληση, σε περιμένουμε με καφεδάκι και βουτήματα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των επιτροπών που έχουν στόχο την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπάρξει και εργαστήριο υλοποίησης δράσεων από έμπειρο άτομο. Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης”, τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση.

Δείτε τις επιτροπές και την αίτηση εδώ

Για πιο άμεσα να βρεις την αίτηση τότε εδώ

Info για την συνάντηση των επιτροπών για μια ανθεκτική πόλη

ΠΟΤΕ: Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017  (18.00-20.00)

ΠΟΥ: Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α1), αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/131400664152214/

FB USB: https://www.facebook.com/usbngo

USE THE HASHTAG: #thessresilient

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.