Σε γήπεδο ποδοσφαίρου μεταμορφώνεται σήμερα η πλατεία Αριστοτέλους

|
THESTIVAL TEAM

Ένα μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου θα στηθεί σήμερα, Σάββατο, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για καλό σκοπό.

Η πλατεία θα μετατραπεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε αγωνιστικό χώρο και θα φιλοξενήσει ένα τουρνουά- γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας, στο τουρνουά αυτό, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Στη δράση αυτή συμμετέχουν η Εθνική Αστέγων, η ΧΑΝΘ, το ACT, οι κορασίδες του ΠΑΟΚ, προσφυγόπουλα από ξενώνες φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ, ο Φάρο του Κόσμου, εθελοντές από το Σώμα Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, φίλοι του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και φυσικά οποιοδήποτε άλλος έχει διάθεση για χαρά και παιχνίδι.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έχει οριστεί για τις 11:00 και οι αγώνες θα συνεχιστούν ως τις 14:00. Κάθε αγώνας έχει διάρκεια 14 λεπτά και θα τηρηθούν οι κανονισμοί, που διέπουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Σήμερα, η Εθνική Αστέγων θα βρεθεί με το γηπεδάκι της στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Βέροιας για να συναντηθεί με τα προσφυγόπουλα, με στόχο μέσα από μία μπάλα, τη συνάντηση, το παιχνίδι, να δώσει (και να πάρει) λίγη χαρά παραπάνω, ένα χαμόγελο.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.