Έρχεται η 1η Γιορτή Μαντιού στη Νέα Μάδυτο

|
THESTIVAL TEAM

Τη δυνατότητα να γευτούν το μαντί, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα του προσφυγικού ελληνισμού, θα έχουν όσοι επισκεφτούν τη Νέα Μάδυτο του δήμου Βόλβης, αυτή την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαδύτου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΟΠΑΠ) του Δήμου Βόλβης, διοργανώνει την 1η Γιορτή Μαντιού, στις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Νέας Μαδύτου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει αναφορά στον ερχομό των προσφύγων Μαδυτίων από τη Μάδυτο της Ανατολικής Θράκης (χερσόνησο της Καλλίπολης) στη σημερινή τοποθεσία, τον χειμώνα του 1923-1924, όπου και ίδρυσαν τη Νέα Μάδυτο.

Με την 1η Γιορτή Μαντιού, το αγαπημένο θρακιώτικο φαγητό θα μεταφέρει τη γευστική κληρονομιά από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Παράλληλα, προστίθεται ένας ακόμα κρίκος στα Φεστιβάλ Γεύσεων του Δήμου Βόλβης, όπου αναδεικνύεται η γαστρονομία τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών γεύσεων (καλαμπόκι Σχολαρίου, λιπαριά Μικρής Βόλβης, ρίγανη Μαυρούδας, σαρδέλα Σταυρού, τσίπουρο Ευαγγελισμού, πιροσκί, Ξηροποτάμου, κ.ά.).

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.