Γευσιγνωσία και μουσική στο “Θέρμης Γεύσεις 2017”

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο Δήμο της Θέρμης τα πανηγύρια, οι γιορτές γεύσεις, αναδεικνύουν ιδιαίτερα γαστρονομικά στοιχεία και γευστικές συνήθειες αυτής της περιοχής στην Ανατολική πλευρά του νομού.

Δέκα επτά κοινότητες με κατοίκους από τον Πόντο τη Θράκη τη Μακεδονία , Βλάχους και Μικρασιάτες , ντόπιους και εσωτερικούς μετανάστες.

Στα ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ με μια ιδιαίτερη γιορτή, «Θέρμης Γεύσεις» οι διοργανωτές βάζουν σκοπό:

– Να στηρίξουν τα ντόπια προϊόντα σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής και μαγειρικής μας,

– Να τα προωθήσουν, ώστε να γίνουν ακόμα πιο γνωστά .

– Να σταθούν δυναμικά δίπλα σε όσους τα καλλιεργούν και τα παράγουν.

– Να φροντίσουν να τα γνωρίσουν και να τα έχουν διαθέσιμα οι μερακλήδες

Στόχος

– να φτιάξουν ένα μεγάλο δίκτυο από παραγωγούς, μεταποιητές,

– να δώσουν ο ένας το χέρι στον άλλον σε μια αλληλέγγυα χειραψία αγάπης, φιλίας και εποικοδομητικής συνεργασίας,

– να μοιραστούν συνταγές, υλικά και γευστικές συνήθειες,

– να διατηρηθεί ζωντανός ο διατροφικός πλούτος του τόπου.

-Να οργανώσουν το Φεστιβάλ « Θέρμης Γεύσεις» δίνοντας το χαρακτήρα μιας ευρύτερης γιορτής στη διάρκεια της οποίας η ποιοτική Ελληνική γευστική πραγματικότητα συναντάται με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από μια σειρά από δρώμενα (μουσική, θεατρικά happenings, εικαστικές παρεμβάσεις, κ.λπ.).

Στο πλαίσιο μιας συνύπαρξης με τη γεύση να έχει τον πρώτο λόγο σε μια μεγάλη γιορτή με ποιοτικά χαρακτηριστικά που πηγάζουν μέσα από το σύγχρονο δημιουργικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου από τις 7.30 το απόγευμα σε μία μοναδική εκδήλωση καλείστε να γνωρίσετε τις γεύσεις του τόπου.

Δυναμικό παρόν με την συμμετοχή τους δίνουν οι πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Θέρμης , τοπικοί παραγωγοί και μεταποιητές από τις περιοχές του Δήμου και το συμβούλιο των μεταναστών.

Στη φετινή διοργάνωση, τιμάται ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγ. Αντωνίου , οι γυναίκες έχουν ετοιμάσει διάφορα καλούδια και καλούν τον κόσμο να τα δοκιμάσει, το συγκρότημα Ταραντέλας GRIKANTA με ήχους της Κάτω Ιταλίας.

Ξεχωριστή νότα θα δίνουν οι Baristas του RUMORS με διάφορες γεύσεις του Καφέ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.