Για τρεις ημέρες ποδήλατα παντού!

|
THESTIVAL TEAM

Ποδηλατικό Φεστιβάλ διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 έως τις 13 Μαΐου. Το τριήμερο δράσεων διοργανώνεται με σκοπό να αναδείξει τις αξίες του ποδηλάτου…

μέσα από εκδηλώσεις, ταινίες και συζητήσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον εναλλακτικό πολυχώρο του Άρδην.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 11/5

19:30-23:00 Αφιέρωμα σε ποδηλατικές ταινίες

The flying scotsman: Η αληθινή ιστορία του Graeme Obree, του Σκωτσέζου ερασιτέχνη αθλητή που έσπασε το ρεκόρ της απόστασης σε μία ώρα στη Μ. Βρετανία χρησιμοποιώντας ένα ποδήλατο που ο ίδιος έφτιαξε από απομεινάρια χαλασμένων πλυντηρίων ρούχων. Aγγλικής παραγωγής 2007, σκηνοθεσία Douglas Mackinnon, Γλώσσα: Αγγλικά, ελληνικοί υπότιτλοι, διάρκεια 96 λεπτά

Ταινίες μικρού μήκους

New York bike messenger: Η τρελή ζωή ενός από τους καλύτερους courier με ποδήλατο στην Νέα Υόρκη.

Σχολείο για ταχυδρόμους: Κωμωδία του Ζακ Τατί, εποχής 1947. Οι προσπάθειες ενός γάλλου ταχυδρόμου να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει σε ταχύτητα τους αμερικάνους συναδέλφους του.

How the dutch got their cycle paths: Η ιστορία του αγώνα για την καθιέρωση του ποδηλάτου στις πόλεις της Ολλανδίας

Α bike love story: Νικήτρια ταινία του τοπικού φεστιβάλ ποδηλατικών ταινιών μικρού μήκους της Μελβούρνης, 2009. Η ιστορία δύο ποδηλάτων που ερωτεύονται
..και άλλες!

Σάββατο 12/5

19:30-21:00  Σεμινάριο: Προσαρμόζουμε & επισκευάζουμε μόνοι μας το ποδήλατό μας
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί συναρμολόγηση ενός ποδηλάτου σχεδόν από το μηδέν! Ομιλητής: Φώτης Ελευθεριάδης

21:00-22:00 Αφιέρωμα: Ταξιδεύοντας με ποδήλατο. Ποδηλατικά ταξίδια στην Ελλάδα & τον κόσμο.
Η μαγεία του να ταξιδεύεις αργά, να απορροφάς κάθε μέτρο της διαδρομής, κάθε ήχο πουλιών και ζώων, κάθε μυρωδιά της φύσης, και την φιλοξενία των ανθρώπων, όλα αυτά είναι που κάνουν το ποδήλατο το καλύτερο μέσο ταξιδιού. Όταν ταξιδεύεις με άλλα μέσα το ταξίδι είναι ο προορισμός, ενώ με το ποδήλατο ο προορισμός είναι κάτι σαν το τέλος του ταξιδιού.

Ομιλητές:
Κώστας Γιαλαμάς, Βίκυ Αγγελίδου, Κώστας Μαυρίδης,

Κυριακή 13/5

11:00 Εκδρομή & πικ νικ στο φράγμα της Θέρμης
Συναντιόμαστε στις 11:00 στο χώρο του φεστιβάλ.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972720466 Μαριανίνα, 6973393122 Βίκυ
Διαδρομή εύκολη, με λίγες ανηφόρες, περίπου 20 km.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό, νερό, προτείνονται κράνος & εφεδρική σαμπρέλα για όσους έχουν και…φαγητό!

17:30 Συμμετοχή στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
Μετά το πικ νικ μας ξεκινάμε από το φράγμα της Θέρμης με προορισμό το Άγαλμα του  Βενιζέλου για να πάρουμε μέρος στην πανελλαδική ποδηλατοπορέια.
Στο χώρο καθ’όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί μπαρ με αναψυκτικά και σνακ, ενώ υπάρχει χώρος στο μπαλκόνι για τα ποδήλατά μας!

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.