Έρχεται το “ThessPuppet Festival 2017” στην Θεσσαλονίκη

|
ΜΑΓΔΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της 11ης τακτικής συνεδρίασης ενέκρινε τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Θεσσαλονίκης «ThessPuppet Festival 2017».

Για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, από τις 3 έως τις 13 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, το Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» και την Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος περιλαμβάνει προ-φεστιβαλικές εκδηλώσεις, περιοδικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις για σχολεία, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για το συγκεκριμένο είδος θεατρικής τέχνης, βιωματικά εργαστήρια, τη διοργάνωση διημερίδας και παράλληλες εκδηλώσεις.

Το ThessPuppet Festival είναι μια εκπαιδευτική πρόταση που στοχεύει στην προώθηση του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα, ως μια παραδοσιακή μορφή τέχνης με μακραίωνη ιστορία και ρίζες, καθώς και της θεατρικής φόρμας της παντομίμας. Πέρα από το καλλιτεχνικό αντικείμενο του φεστιβάλ, η διοργάνωση θα λειτουργήσει παράλληλα και ως παιδαγωγικό εργαλείο προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας, προτείνοντας με επιστημονική μεθοδολογία τις συγκεκριμένες μορφές θεάτρου.

Ο συγκεκριμένος κύκλος εκδηλώσεων θα αποτελέσει ένα διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός, καθώς προβλέπεται η συμμετοχή θιάσων, καλλιτεχνικών σχημάτων και επιστημόνων, από την Ελλάδα την Ευρώπη και άλλες χώρες συμβάλλοντας σημαντικά στη διεθνοποίηση της πολιτιστικής παραγωγής της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.