Συνεχίζεται το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Θεσσαλονίκη

|
THESTIVAL TEAM

Έως τις 21 Μαΐου 2017 συνεχίζεται το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Μαθαίνω το δρόμο παίζοντας» για παιδιά προσχολικής ηλικίας που συνδιοργανώνουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, η 4η Δημοτική Κοινότητα και η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας, την εκπαίδευση του προσωπικού των παιδικών σταθμών και την ευαισθητοποίηση των γονέων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ήδη συνάντηση με στόχο την ενημέρωση παιδαγωγών των Παιδικών Σταθμών από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.

Αύριο, Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στον Παιδικό Σταθμό «Πανόραμα» ολοκληρώνονται οι επισκέψεις της Τροχαίας, που ξεκίνησαν στις 15 Μαΐου 2017, από τους σταθμούς Μ. Αλεξάνδρου, Αγγελοπούλου, Φωκά και Διογένους.

«Το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής είναι πολύ σημαντικό, δεν του έχει δοθεί όμως η αρμόζουσα σημασία. Είναι ένα θέμα πού απασχολεί την καθημερινότητα μας, την υγεία μας, την ίδια μας την ζωή και τη ζωή των παιδιών μας. Συμμετέχουμε ως οδηγοί, ως επιβάτες οχημάτων, ως πεζοί, ως γονείς, ως ανήλικοι, ως εκπαιδευτικοί, ως μαθητές, ως υπηρεσιακοί αρμόδιοι, ως Κράτος, ως πολίτες, ως κοινωνία. Ως Δήμος Θεσσαλονίκης, με την εκδήλωση μας αυτή, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε και τους μικρούς και τους μεγάλους συνδημότες μας σε θέματα κυκλοφοριακής ασφάλειας με το σύνθημα ‘’Ασφαλώς Κυκλοφορώ’’» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολίτικης και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης.

Στην κεντρική εκδήλωση του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στις 10.30, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα:

Στους εξωτερικούς χώρους του Δημαρχείου:
• 10.30 – 13.30: Εργαστήρια ζωγραφικής, χειροτεχνίας, κατασκευών
• 11.00: Χαιρετισμοί
• 11.30: Διαδραστικά Παιχνίδια
• 12.00: Χορευτική παράσταση «Στον δρόμο περπατάμε προσεκτικά»

Στην Αίθουσα Νερού:
• 11.30: Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης
• 11.45: Παράσταση κουκλοθέατρου «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης»
• 12.45: Παράσταση κουκλοθέατρου «κύριε Τροχονόμε»

Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.