Διαγωνισμός με σκοπό να βρεθεί η ονομασία στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, εμπνευσμένη από μια εξέχουσα προσωπικότητα, ελληνικής ή γαλλικής καταγωγής, θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Σχολείο, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικα το Γαλλικό Σχολείο αναφέρει:

"Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αποτελεί σύμβολο φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, συνοδεύοντας την πολυτάραχη ιστορία της πόλης μας για περισσότερο από έναν αιώνα. Για να αναδείξουμε την κοινή ιστορία, αποφασίσαμε να δώσουμε στο Γαλλικό Σχολείο το όνομα μιας εξέχουσας προσωπικότητας, ελληνικής ή γαλλικής καταγωγής, που εργάστηκε για την σύσφιξη των δεσμών και συνέβαλε στο να έρθουν πιο κοντά οι δύο χώρες.

Προσκαλούμε λοιπόν μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μας (δείτε σε συνημμένο αρχείο το έντυπο) προτείνοντας το όνομα μιας διακεκριμένης προσωπικότητας, συνοδεύοντας την πρότασή τους από ένα μικρό κείμενο, 10 σειρών το μέγιστο, όπου θα εξηγούν την επιλογή σας.

Με βάση τις προτάσεις που θα κατατεθούν, η επιλογή θα πραγματοποιηθεί από μια επιτροπή αποτελούμενη από επιφανείς Έλληνες και Γάλλους. Το όνομα που θα επελεχθεί, θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2017, στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης για την επέτειο των εκατό χρόνων από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης και για το ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλική Λαϊκή Αποστολή στην περίθαλψη των θυμάτων αυτού του τραγικού γεγονότος.

Στους νικητές θα δοθούν πλούσια δώρα, ενδεχομένως κατόπιν κλήρωσης σε περίπτωση που περισσότεροι από ένας συμμετέχοντες πρότειναν το όνομα που επικράτησε, μεταξύ των οποίων ένα αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Παρίσι μετ’επιστροφής. Η τάξη που θα διακριθεί, θα κερδίσει μια ημέρα παιδαγωγικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που θα οργανώσει το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης."