Λογοτεχνικά έργα στα ΚΑΠΗ και τα ΚΗΦΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

|
THESTIVAL TEAM

Ένας ολόκληρος κόσμος, με ήρωες της ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, αλλά και τα έθιμα και τις παραδόσεις των ανά τόπους κοινωνιών ζωντανεύει τις Παρασκευές στα ΚΗΦΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Οι ωφελούμενοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν την ανάγνωση κειμένων, τα οποία κεντρίζουν την φαντασία τους και ξυπνούν αναμνήσεις, και κάθε φορά αποτελούν αφετηρία για ζωηρές συζητήσεις μεταξύ τους.

Πρόκειται για μια ακόμη όμορφη πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει από το Τοπικό Συμβούλιο των Συκεών του δήμου Νεάπολης-Συκεών και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι ωφελούμενοι κάθονται κυκλικά, όπως τα παλιά χρόνια, αρχικά ακούν τις αναγνώσεις και έπειτα συμμετέχουν ενεργά, άλλοτε σε συζητήσεις κι άλλοτε σε τραγούδια και χορούς.

Η εθελόντρια Θέκλα Σαββίδου είχε την φλόγα της προσφοράς μέσα της, αλλά χρειάστηκε τις παραινέσεις της προέδρου του Τ.Σ. Συκεών Ειρήνης Καγιαμπίνη για να αναλάβει να οργανώσει αυτές τις δράσεις ανάγνωσης που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, τη μια εβδομάδα στο ΚΗΦΗ-Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών (Περγάμου & Μεσολογγίου) και την επόμενη στο ΚΗΦΗ Βυζαντίου.

Έτσι, μετά από δυο χρόνια ως συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών, εδώ και μήνες προσφέρει στην τοπική κοινωνία και από αυτή τη θέση, ενώ ανάλογο πρόγραμμα υλοποιείται και στο ΚΗΦΗ Νεάπολης από την εθελόντρια Μαργαρίτα Γκαρσέν.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.