Κινηματογραφικά εργαστήρια με αφορμή το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

|
THESTIVAL TEAM

Με αφορμή το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη εργαστήρια, στα οποία θα μιλήσουν άνθρωποι του κινηματογράφου……

Αναλυτικά:

Εργαστήρι με τον Eγιάλ Σιβάν

15 Μαρτίου 2012, 11:00-13:00, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Ο Εγιάλ Σιβάν, ένας από τους αντιφρονούντες δημιουργούς του ισραηλινού σινεμά, έχει διαμορφώσει τη δική του κριτική σκηνοθετική προσέγγιση στο ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την εκτενή χρήση της συλλογικής μνήμης ως δικαιολογία για πράξεις στο παρόν, την πολιτική χρήση των συμβόλων, αλλά και την αναζήτηση για μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει την ύπαρξη Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Στο πλαίσιο του 14ου ΦΝΘ, ο δημιουργός θα πραγματοποιήσει masterclass μιλώντας για τις ταινίες του και το πώς πραγματεύεται σε αυτές τα παραπάνω ζητήματα.

 

Εργαστήρι με τον Μίχαελ Γκλάβογκερ

16 Μαρτίου 2012, 11:00-13:00, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Συνοδεύοντας την προβολή της ταινίας Το μεγαλείο της πόρνης, η οποία αποτελεί το τρίτο μέρος της τριλογίας του πάνω στις εργασιακές συνθήκες στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο ντοκιμαντερίστας Μίχαελ Γκλάβογκερ θα παραδώσει εργαστήρι στο πλαίσιο του 14ου ΦΝΘ. Με οδηγό τον τίτλο «Πώς μπορείς να χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα ενώ κάνεις γυρίσματα που διαπραγματεύονται την πραγματικότητα», ο Αυστριακός δημιουργός θα αναπτύξει τον τρόπο της ιδιαίτερης δουλειάς του, συνδέονταςΤο μεγαλείο της πόρνηςμε τις άλλες δυο ταινίες της τριλογίας, τις Μεγαλουπόλειςκαι τον Θάνατο του εργάτη.

 

Masterclass EDN

«Ιστορίες Ντοκιμαντέρ στα Νέα Μέσα / Documentary Stories in New Media»

15 Μαρτίου 2012, 10:00 – 11:30, ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Στο πλαίσιο του DocsinThessalonikiPitchingForum 2012 του 14ου ΦΝΘ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN διοργανώνουν masterclass με θέμα «Ιστορίες ντοκιμαντέρ στα Νέα Μέσα». Εισηγήτρια είναι η παραγωγός transmedia AstaWellejus, πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος της ZentropaInteraction και νυν διευθύντρια της εταιρίας DieAstaExperience, με ειδίκευση στα νέα μέσα. Η AstaWellejus θα απαντήσει, μεταξύ άλλων, σε ερωτήματα όπως: «Πώς θα διαμορφωθεί το μελλοντικό τοπίο αφήγησης ιστοριών ντοκιμαντέρ;», «Με ποιον τρόπο γίνεται η επεξεργασία στην αφήγηση ιστοριών ντοκιμαντέρ ανάμεσα σε διαφορετικές πλατφόρμες;», «Μπορεί το ντοκιμαντέρ να λειτουργήσει καλύτερα από τη μυθοπλασία στον κόσμο των νέων μέσων;». 

Η είσοδος σε όλα τα εργαστήρια είναι ελεύθερη

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.